Herstructurering Almere Haven
Dakophoging woonhuis Amstelveen
entree woning
Uitbreiding woning Zoetermeer
Initiatief en schetsplan Horeca Rotterdam
Inrichting Nieuwbouwwoning Amstelveen
Funderingsherstel, renovatie en restauratie vijf appartementen
Dakopbouw (verdieping) Sint Willibrordusstraat Amsterdam
Landschappelijke inrichting natuurbegraafplaats Eygelshoven
Plattegrond verdieping vrijstaande woning Voorthuizen
Splitsing en samenvoeging appartementen Amsterdam Zuid
Vrijstaande woning in het buitengebied van Brummen
Herinrichting woonhuis
Nieuwbouw vrijstaande woning Eygelshovenn
Verkooptekening bedrijfspand naar woning

Historie

JAN architectuur

Sinds 2009 heeft JAN architectuur al meerdere projecten afgerond. Deze projecten zijn zeer divers zoals een renovatie van een pand met 5 appartementen tot een nieuwbouwwoning in een landelijke omgeving. JAN heeft niet alleen het ontwerp en/of de bouwbegeleiding van woningen en appartementen gedaan, maar ook van kantoren en bedrijfsruimtes. JAN heeft ervaring met bestemmingswijzigingen en monumentale panden. Alle facetten van het ontwerp- en bouwproces worden door JAN voor u uitgevoerd. Van het eerste idee tot het ophangen van de laatste rookmelder kan door JAN voor u worden begeleid waardoor u zich alvast bezig kunt houden met het genieten van een nieuwe woning of kantoor.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met JAN.

JAN architectuur is het architectenbureau van ir. M.H. Kleijer. Marianne Kleijer is in 2000 afgestudeerd aan de TU Delft Bouwkunde.

Sindsdien heeft zij bij verschillende bureaus gewerkt, die op verschillende gebieden van de architectuur en bouw werkzaam zijn. Hierdoor heeft zij een brede kennis opgedaan van het bouwproces en weet dat op heldere wijze voor een opdrachtgever in te zetten bij de adviesvraag.

Werkervaring ir. M.H. Kleijer

2009-heden : JAN architectuur, Amsterdam

JAN voert opdrachten uit voor particulieren en bedrijven; waaronder het ontwerp van een woonhuis in Voorthuizen en Hall en het ontwerp van een bedrijfsgebouw in Kootwijkerbroek. Er worden niet alleen ontwerpen gemaakt voor opdrachtgevers, maar ook (bouw)begeleiding en advies gegeven bij onder andere een vergunningaanvraag of bestemmingswijziging.

2009-2010 : Onderzoekslab, Almere Haven van Atelier Rijksbouwmeester

In het Onderzoekslab verdiepen 85 geselecteerde ontwerpers verdeeld over zes teams zich in uiteenlopende kwesties. Dit zijn actuele, nationale vraagstukken die voorafgaan aan reguliere onderzoeks- en ontwerpopdrachten. Marianne Kleijer heeft als architect in het onderzoekslab 03: Almere Haven plaats mogen nemen. Hierbij is samengewerkt met De Alliantie Flevoland en verschillende belangenverenigingen en bewoners uit Almere Haven. De resultaten zijn te zien op deze website en op www.nederlandwordtanders.nl en www.almerehavenanders.nl.

2008 : MB architecten, Bloemendaal

MB Architecten ontwerpt voornamelijk kleinschalige woningbouw projecten en maakt studies voor haar opdrachtgevers. De werkzaamheden bij dit bureau waren voornamelijk gericht op stedenbouwkundige studies en presentaties.

2007 – 2008 : CFC Architecten, Vianen

De werkzaamheden van Marianne Kleijer bij dit bureau waren toegespitst op het begin van het ontwerpproces. Zo hield zij zich onder meer bezig met het ontwerp en de coördinatie van de verbouw van een monumentale kapel. Daarnaast maakte zij ontwerpen voor de herontwikkeling van een gasfabriekterrein tot woningen, vrijstaande woningen in een agrarische omgeving en een school gecombineerd met appartementen. Daarbij was zij verantwoordelijk voor het aansturen van de tekenaars en tevens werkte zij intensief samen met de projectleider. Verder onderhield zij contacten met opdrachtgevers en beleidsmakers.

2000 – 2007 : Archon bv, Maarsbergen

Archon bv is een samenwerkingsverband van architectenbureau Henk Fortuijn BNA en architectenbureau Henk Gaasbeek BNA. Het diverse takenpakket omvatte onder andere verschillende woningbouwplannen en utiliteitsplannen ontwerpen en uitwerken van schetsontwerp naar bestek- en/of werktekeningen, de directievoering en het onderhouden van contacten met opdrachtgever, aannemer en instanties. Doordat Marianne Kleijer binnen deze functie diverse projecten van begin tot eind heeft doorlopen, heeft JAN architectuur nu ruime kennis van het gehele ontwerpproces. Zoals het kunnen lezen en beoordelen van bestekken, de omgang met gemeentelijke instanties alsook hoe je met integraal ontwerpen tot een goed eindproduct komt.

1998 – 2000 : Architectenassociatie, Den Haag (nu: AAArchitecten)

In het kader van de opleiding Bouwkunde werkte Marianne Kleijer hier vier maanden als stagiaire; vooral algemene teken- en presentatiewerkzaamheden. Verder was zij verantwoordelijk voor tekenwerk van het project AIDS-laboratorium in Addis Abeba, Ethiopië en de archivering van stukken met betrekking tot dit project.

Na de stage heeft Marianne Kleijer hier gewerkt als assistent ontwerper. In deze periode werkte zij aan verschillende projecten, maar voornamelijk met de begeleiding en uitwerking van het project AIDS-laboratorium in Addis Abeba, Ethiopië. Voor dit project is zij twee maal naar Ethiopië geweest om de toe te zien op de bouw en materialisering.

Naar boven ↑

Voor de vormgeving van al uw bouwwensen is JAN uw architect.

 

2013

amsterdam

Het woongebouw dat gesplitst gaat worden in vijf appartementen is eind van de zomer opgeleverd. De splitsing moet nog worden afgerond, maar alle rapporten en verslagen zijn gereed.

Lees verder >

 

 

U kunt een pdf downloaden van een selectie van woningen die JAN architectuur heeft ontworpen


- Informatiedocument woningen

 

Amsterdam

Op www .opdekaart .amsterdam .nl staat ook de indeling van de openbare en privé gronden ingetekend. Net even gedetailleerder dan een kadastrale kaart.

 

2011 en 2012

amsterdam

De bouw van de opbouw op het woningcomplex in De Pijp Amsterdam is in 2011 gestart. In 2012 hebben de buren ook een opbouw geplaatst.

Lees verder >

21-09-2011

vleuten

Boerderij de Hoge Ham is afgelopen mei verkozen tot boerderij van het jaar 2011 in de provincie Utrecht. Op woensdag 21 september is de steen ingemetseld door de gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Lees verder >

 

Amsterdam

Op www .bestemmingsplannen .amsterdam .nl staan alle geldende bestemmingsplannen van Amsterdam.

 

augustus 2011

amsterdam

De verbouwing van de twee appartementen in de Jordaan is gestart.

Lees verder >