Bouwproces

Van het eerste schetsontwerp tot de oplevering. Hoe verloopt het bouwproces en wat komt daar allemaal bij kijken.

Meer informatie Bouwproces

Bestemmingsplan

Heeft u een wijziging van het bestemmingsplan nodig om te kunnen bouwen dan kan JAN de procedure voor u opstarten en begeleiden

Meer informatie Bestemmingsplan

Vergunningen

Als u wilt gaan (ver)bouwen dan heeft u wellicht een omgevingsvergunning nodig. Daarin kunnen nog andere vergunningen voorkomen, zoals een sloopvergunning.

Meer informatie Vergunningen

Onderzoeken

Voor de omgevingsvergunning die per 1 oktober 2010 van kracht is, zijn (eventueel) ook een bodemonderzoek en andere onderzoeken benodigd.

Meer informatie Onderzoeken
Folly in 1 van de dorpen
Prijsvraag Zo Wil Ik Wonen
Dakterras Waldeck Pyrmontlaan Amsterdam
Dakophoging woonhuis Amstelveen
Herinrichting centrum Almere Haven
Plattegrond begane grond vrijstaande woning Voorthuizen
Herinrichting badkamer
herinrichting en aanbouw woning Lage Zwaluwe
Verkooptekening bedrijfspand naar woning
Nieuwbouw vrijstaande woning Voorthuizen
Nieuwbouw vrijstaande woning Eygelshovenn
Vrijstaande woning in het buitengebied van Brummen
Splitsingstekeningen appartementencomplex

Algemene informatie

Elk project begint met een idee over een nieuwe (vrijstaande) woning, een uitbreiding van het kantoor of de bestaande woning of kantoor heeft een grondige renovatie nodig. Met het idee begint het bouwproces al en dan komt er al veel op u af. Hoe gaat u het financiëren? Welke mensen kunt u inschakelen om u te helpen met de plannen? Hoe verloopt het hele proces? Past het idee wel binnen de regels van het bestemmingsplan van de gemeente en/of provincie? Welke vergunningen zijn er nodig of kan het zonder vergunningen? En zijn er ook nog aparte onderzoeken zoals een asbestinventarisatie, een archeologisch onderzoek of geluidsoverlast verplicht?

Heel veel vragen waarbij u goed advies nodig heeft. JAN architectuur kan u helpen om in de wir war van wensen, eisen en mogelijkheden de juiste keuzes te maken

Adviseurs

Uiteraard heeft u financiering nodig om uw plannen te realiseren. U heeft ook gedegen advies nodig over wat er allemaal op u af komt. JAN architectuur werkt samen met andere adviseurs die u kunnen helpen met uw vragen. Als u een makelaar, notaris en/of aannemer nodig heeft dan kan JAN architectuur veel expertise uit haar netwerk halen. JAN architectuur maakt ook gebruik van de expertise van constructeurs, installatie-adviseur en een interieurontwerper. Op de pagina Team staan verschillende bedrijven waar JAN architectuur mee samenwerkt.

Bouwproces

Een bouwproces doorloopt verschillende fases. Van het eerste idee tot een onderhoudsplan voor uw pand; u moet aan veel dingen denken en veel beslissingen nemen. Onder het hoofdstuk Bouwproces staan alle verschillende fases benoemd. JAN architectuur verzorgt de begeleiding, tekeningen en adviezen per fase waarmee u grip op uw bouwproject houdt.

Naar boven ↑

Bestemmingsplan

De gemeente (en provincie en centrale overheid) maakt (maken) bestemmingsplannen en nota's waarin de ruimtelijke ordening van het land, stad of dorp staat. Hierin staan de randvoorwaarden waaraan een bouwproject moet voldoen en wat er allemaal mogelijk is. Onder het hoofdstuk Bestemmingsplan staat meer informatie over de inhoud van een bestemmingsplan en de bijbehorende nota's en besluiten. JAN architectuur kent de inhoud van veel bestemmingsplannen en kan al snel advies geven over de inpassing van uw bouwproject in de randvoorwaarden.

Naar boven ↑

Vergunningen

Als al het vooronderzoek is gedaan en het bouwplan passend is binnen het budget en passend binnen een bestemmingsplan (of passend gemaakt kan worden) dan is het mogelijk dat daar een of meerdere vergunningen voor aangevraagd moeten worden. Deze aanvragen verlopen via www.omgevingsloket.nl waar meerdere vergunningen tegelijk aangevraagd kunnen worden. Onder het hoofdstuk Vergunningen staan de verschillende soorten vergunningen verder uitgelegd. JAN architectuur kan voor u de juiste gegevens en tekeningen maken die voor elke specifieke vergunning vereist zijn.

Naar boven ↑

Onderzoeken

Bij een aanvraag voor een vergunning worden veelal onderzoeken vereist. Bij het opstarten of wijzigen van bijvoorbeeld een horecabedrijf is een geluidsonderzoek nodig voor de exploitatievergunning. Bij een aanvraag omgevingsvergunning is vaak een sloopvergunning benodigd. Bij een sloopvergunning is een rapport asbestinventarisatie verplicht. Onder het hoofdstuk Onderzoeken staan de verschillende onderzoeken vermeld. JAN architectuur kent betrouwbare bedrijven die deze onderzoeken voor u kunnen uitvoeren en voegt ze toe aan de aanvraag van de vergunning.

Naar boven ↑

Voor de vormgeving van al uw bouwwensen is JAN uw architect.

 

2013

amsterdam

Het woongebouw dat gesplitst gaat worden in vijf appartementen is eind van de zomer opgeleverd. De splitsing moet nog worden afgerond, maar alle rapporten en verslagen zijn gereed.

Lees verder >

 

Amsterdam

Op www .opdekaart .amsterdam .nl staat ook de indeling van de openbare en privé gronden ingetekend. Net even gedetailleerder dan een kadastrale kaart.

 

2011 en 2012

amsterdam

De bouw van de opbouw op het woningcomplex in De Pijp Amsterdam is in 2011 gestart. In 2012 hebben de buren ook een opbouw geplaatst.

Lees verder >

21-09-2011

vleuten

Boerderij de Hoge Ham is afgelopen mei verkozen tot boerderij van het jaar 2011 in de provincie Utrecht. Op woensdag 21 september is de steen ingemetseld door de gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Lees verder >

 

Amsterdam

Op www .bestemmingsplannen .amsterdam .nl staan alle geldende bestemmingsplannen van Amsterdam.

 

augustus 2011

amsterdam

De verbouwing van de twee appartementen in de Jordaan is gestart.

Lees verder >