Kantoren

nieuwbouw

Kantoor- en privéunit - Leusden

2008 schetsontwerp kantoorunit

Schetsontwerp kantoorunit

vogelvlucht kantoorunits

Vogelvlucht van beide units

schets van de gevel

Schets van gevel

Omschrijving


opdrachtnemer:
CFC Architecten Vianen

architect:
ir. M.H. Kleijer

opdrachtgever:
Van de Boom Ontwikkeling

oppervlakte:
kantoor en opslag: 160 m²
berging: 110 m²

Op een smalle kavel achter de woning van de opdrachtgever zijn twee gebouwen ontworpen die dienst gaan doen als kantoor en opslagruimte. Deze kavel ligt langs de rand van de Schoolsteegse Bosjes, een groene corridor in het landschap.
Om de bebouwing landelijk in te passen hebben ze een boerderij-achtige uitstraling in een modern jasje. De grotere unit zal als kantoor gebruikt gaan worden; de kleinere unit zal gebruikt gaan worden voor prive doeleinden. Aan de zijde van de toerit is het dak opgetild om bezoekers te verwelkomen. De overige gevels die zichtbaar zijn bij aankomst maken een gesloten indruk zodat de privegedeelten gescheiden blijven van de kantoorfunctie.