Woningbouw

Vervolg Verbouwing en renovatie

terug naar vorige pagina

Renovatie woning - Amsterdam

alt 2011

Sinds 2010 staat de grachtengordel van Amsterdam op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Daaromheen ligt een bufferzone die vrijwel de gehele binnenstad beslaat. Deze bufferzone omvat ook vele monumenten en worden middels de welstandsnota eveneens beschermd voor grote ingrepen. De gevels en het daklandschap van de oude gebouwen dienen zoveel mogelijk te worden behouden.
Dit gebouw staat in de bufferzone en bestaat uit 4 appartementen die worden samengevoegd tot 2 appartementen die na gehele interne renovatie qua sfeer passen bij de gerestaureerde voorgevel en dak.
naar boven ↑

Uitbreiding woning - Lage Zwaluwe

alt 2010

Aan de zijgevel van de woning wordt een slaapkamer met badkamer gerealiseerd waarbij de entree van de woning ook uitgebreid zal worden. De uitbreiding zal gefundeerd worden uitgevoerd waarbij rekening is gehouden met een ventuele tweede verdieping in de toekomst.
De bestaande berging naast de woning zal op het terrein verplaatst worden.
lees verder

Uitbreiding woning - Amstelveen

alt 2010

In de buurt van deze woning zijn al meerdere woningen vergroot met een opbouw en aanbouw aan de achterzijde. De vorm van de opbouw is bij deze woningen gelijk. De invulling met gevelbeplating en kozijnen is bij elke woning wel net iets anders. De indeling van de woning is zo optimaal en licht mogelijk ontworpen. De opdrachtgever heeft de plafonds in de woning zelf geplaats vanuit zijn eigen bedrijf: Art of Ceilings.
naar boven ↑

Verhoging woning - Amstelveen

alt 2010

De woning is in 1955 gebouwd. De zolder is net te krap om daar volwaardige kamers te kunnen realiseren; de hoogte is niet voldoende. Als de houten dakconstructie met 80 cm wordt verhoogd zal er meer ruimte ontstaan. Daarbij krijgt het dak twee dakkapellen zodat twee slaapkamers en een badkamer op de zolderverdieping kunnen worden gerealiseerd.
naar boven ↑

Vervolg Appartementen

terug naar vorige pagina

Samenvoeging - Amsterdam

alt 2011

Dit complex bestond uit vier appartementen die worden samengevoegd tot twee appartementen. Hiervoor moet een samenvoegingsvergunning worden aangevraagd waartoe niet alleen tekeningen behoren, maar ook berekeningen en onderbouwingen. JAN architectuur heeft de gehele aanvraag verzorgd en de opdrachtgever begeleidt nadat de vergunning was ontvangen bij de voorbereiding van de verbouwing.
naar boven ↑

Dakopbouw - Amsterdam

alt 2011-2012

Uitbreiding van een appartement op het dak van het woongebouw. Het woningcomplex maakt deel uit van een drieeenheid en is daar de middelste van. Op het dak zal een opbouw komen met aan de voorzijde de uitstraling van de welbekende zolderverdiepingen in Amsterdam. De woning zal met 35 m2 worden uitgebreid waarbij het resterende dak als dakterras zal worden ingericht.
naar boven ↑

Dakterras - Den Haag

alt 2009

In de bergruimte van de woning past een trap naar het dak van de woning. Hier komt een dakhuisje met bergruimte. Het huisje krijgt kozijnen in de stijl van de woning; het bankirai dakterras heeft balustrades die qua vorm gebaseerd zijn op de bestaande balustrades van de balkons.
naar boven ↑

2013

amsterdam

Het woongebouw dat gesplitst gaat worden in vijf appartementen is eind van de zomer opgeleverd. De splitsing moet nog worden afgerond, maar alle rapporten en verslagen zijn gereed.

Lees verder >

 

 

U kunt een pdf downloaden van een selectie van woningen die JAN architectuur heeft ontworpen


- Informatiedocument woningen

 

Amsterdam

Op www .opdekaart .amsterdam .nl staat ook de indeling van de openbare en privé gronden ingetekend. Net even gedetailleerder dan een kadastrale kaart.

 

2011 en 2012

amsterdam

De bouw van de opbouw op het woningcomplex in De Pijp Amsterdam is in 2011 gestart. In 2012 hebben de buren ook een opbouw geplaatst.

Lees verder >

21-09-2011

vleuten

Boerderij de Hoge Ham is afgelopen mei verkozen tot boerderij van het jaar 2011 in de provincie Utrecht. Op woensdag 21 september is de steen ingemetseld door de gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Lees verder >

 

Amsterdam

Op www .bestemmingsplannen .amsterdam .nl staan alle geldende bestemmingsplannen van Amsterdam.

 

augustus 2011

amsterdam

De verbouwing van de twee appartementen in de Jordaan is gestart.

Lees verder >