Woningbouw

Monumenten

Boerderij De Hoge Ham - Vleuten

Boerderij de Hoge Ham 2003 en 2011

Donderdag 26 mei 2011 is door gedeputeerde Mariëtte Pennarts-Pouw van de provincie Utrecht de onderscheiding Boerderij van het jaar 2011 uitgereikt aan de eigenaren van Hofstede De Hoge Ham in Vleuten. Op woensdag 21 september 2011 is de hoeksteen die hoort bij de onderscheiding Boerderij van het Jaar ingemetseld.
Het boerderijcomplex met de fruitboomgaard ernaast ligt prachtig in het landschap. Via een zandpad met statige eiken is de hofstede te bereiken. Aan de sloot langs het erf ligt het boenhok en staan knotwilgen. Deze landschappelijke elementen hebben duidelijk een meerwaarde voor de boerderij. Al met al is hofstede De Hoge Ham een mooi voorbeeld hoe een boerderij herbestemd kan worden met moderne comforteisen en toch de agrarische karakteristiek kan behouden.
lees verder

Verbouwing en renovatie

Renovatie woning - Amsterdam

alt 2012

De begane grond van de woning wordt gebruikt als opslag en garage. Doob Design heeft een ontwerp gemaakt waarbij op de begane grond wordt gewoont en ook de keuken wordt geplaatst. Op de overige verdiepingen worden de slaapkamers en badkamers vernieuwd.
JAN architectuur heeft de aanvraag omgevingsvergunning verzorgt en de technische uitwerking van de ingrepen uitgewerkt.
naar boven ↑

Werktekeningen woning - Amsterdam

alt 2012

De woning van de eigenaresse is nog een grote bouwval en er moeten tekeningen komen om alle werkzaamheden vast te leggen. Samen met de technische omschrijving kan de aannemer dan een gefixeerde prijsopgave doen, zodat vooraf duidelijk is wat er gedaan moet worden.
JAN architectuur heeft de technische omschrijving in overleg met de opdrachtgever tot in detail uitgewerkt en de bijbehorende technische werktekeningen gemaakt. De aannemer weet daardoor precies wat er moet gebeuren en kunnen de werkzaamheden nu afgerond worden.
naar boven ↑

Uitbreiding woning - Heemstede

alt 2011

Na een aantal losse verbouwingen willen de bewoners nu de woning alleen nog aan de voorzijde uitbreiden zodat een ruime entree met bergruimte voor fietsen ontstaat.
De woning zal verder een grote onderhoudsbeurt ondergaan waarbij elke ruimte in de woning een 'finishing touch' zal krijgen.
naar boven ↑
meer renovatie en verbouwingsprojecten

Nieuwbouwwoningen en villa’s

Nieuwbouwwoning - Hall

Vrijstaande woning Hall 2010

De lokatie ligt in het agrarisch gebied rond Hall. Het perceel is gesplitst en op het nieuw ontstane perceel wordt een woning ontworpen. Op het andere perceel blijft de bebouwing grotendeels gehandhaafd en wordt gerenoveerd. Op het perceel waar de nieuwe woning komt, wordt alle bestaande bebouwing gesloopt.
De nieuwe woning wordt gesitueerd op een eigen erf. Het principe van de indeling van het terrein blijft gelijk aan bestaande boerenerven: de woning is naar de weg gekeerd met daarachter de stal en/of schuur. Naast het ontwerp van de woning wordt ook het erf ontworpen waarbij een boomgaard, moestuin en de tuin onderdeel uitmaken van het erf.
De woning refereert aan de boerderijen in de omgeving en sluit qua ligging aan op de bestaande woning op het andere gesplitste perceel.
lees verder

Grondige renovatie - Oisterwijk

alt 2010

De woning is eind jaren ‘60 gebouwd. In die tijd werden holle bakstenen vloeren gebruikt, die onvoldoende draagkracht hebben voor grote overspanningen. Hierdoor kunnen geen grote ingrepen worden gedaan aan de dragende muren. Toch zijn enkele grote ingrepen gedaan waardoor de constructie van de woning ingrijpend is aangepast.
Aan de linker achterzijde van de woning komt een uitbreiding met grote ramen in de kap voor veel lichtinval en een groot ruimtelijk gevoel. Aan de rechterzijde wordt de verdieping meer bruikbaar door toepassing van een zeer grote dakkapel.
naar boven ↑

Vrijstaande woning - Voorthuizen

alt 2009

In opdracht van Bylaer Adviesbureau is een ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning in het buitengebied van Voorthuizen. De woning heeft een dubbel dak. Dit komt doordat het volume van de bestaande woning die aan de andere zijde van het terrein staat twee maal in de oppervlakte van de nieuwe woning in elkaar zijn geschoven. Zo lijkt het uiterlijk gelijk aan de al bestaande woningen in de omgeving.
Door het in elkaar schuiven van het dubbele volume is meer ruimte in de woning ontstaan zodat het jonge gezin voldoende slaapkamers en overige ruimte heeft om te kunnen wonen.
naar boven ↑

Appartementen

Splitsing en samenvoeging - Amsterdam

alt 2013

De bewoners van een van de appartementen wil graag groter wonen. Samen met de eigenaar van het pand zijn ze overeengekomen een verdieping bij de woning te trekken waardoor zij een ruimere woning verkrijgen en de overige appartementen gelijk meegenomen worden in de renovatie.
Naast een aanvraag omgevingsvergunning zijn bij dit complex ook de samenvoegings- en splitsingsvergnning aangevraagd.
naar boven ↑

Splitsing appartementencomplex - Amsterdam

alt 2012-2013

Het monumentale pand was niet goed onderhouden waardoor alles moet worden gerenoveerd. Dit geeft de opdrachtgever kans om ook funderingsherstel te doen om daarna ruime appartementen te realiseren en het complex te splitsen.
Het grootste gedeelte van de monumentale elementen zijn behouden gebleven zoals een complete ensuite, de schouwen en deuren met rijke architraven.
Alle appartementen zijn voorzien van luxe badkamers en keukens waardoor het geheel weer de rijke uitstraling heeft gekregen die het pand bij de bouw begin 20e eeuw had.
naar boven ↑

Appartementen - Amsterdam

alt 2012

Na renovatie van de appartementen en een opwaardering van het wooncomfort, zullen deze appartementen worden gesplitst. De appartementen zijn in de loop der jaren steeds een beetje verbouwd. Nu alle appartementen worden gerenoveerd kunnen ook de hoofdleidingen meegenomen worden in derenovatie en zullen ook bijvoorbeeld de ramen worden voorzien van dubbele beglazing.
naar boven ↑
meer projecten van appartementen

Interieur

Interieur woning - Amsterdam Zuidoost

alt 2013

De bewoners willen hun woning moderniseren. Maar hoe groot wordt de keuken en past er nog een grote servieskast naast de televisie. Door een visualisatie van JAN architectuur hebben de bewoners definitieve keuzes kunnen maken voor de meubels en de inrichting.
Naast de woonkamer en open keuken is ook de entreehal anders ingericht naar aanleiding van de visualisatie.
naar boven ↑

Interieur nieuwbouwwoning - Amstelveen

alt 2013

De eigenaar van een nieuwbouwwoning wil weten hoe haar interieur er uit kan komen te zien. JAN architectuur heeft een paar suggesties in 3D gevisualiseerd waarmee ook tijdens de bouw al wijzigingen in de woning kunnen worden aangebracht die aansluiten op de wensen van de opdrachtgever.
Op basis van de ideeën heeft de opdrachtgever ook een goede keuze kunnen maken voor de grootte van de keuken en de meubels.
naar boven ↑

2013

amsterdam

Het woongebouw dat gesplitst gaat worden in vijf appartementen is eind van de zomer opgeleverd. De splitsing moet nog worden afgerond, maar alle rapporten en verslagen zijn gereed.

Lees verder >

 

 

U kunt een pdf downloaden van een selectie van woningen die JAN architectuur heeft ontworpen


- Informatiedocument woningen

 

Amsterdam

Op www .opdekaart .amsterdam .nl staat ook de indeling van de openbare en privé gronden ingetekend. Net even gedetailleerder dan een kadastrale kaart.

 

2011 en 2012

amsterdam

De bouw van de opbouw op het woningcomplex in De Pijp Amsterdam is in 2011 gestart. In 2012 hebben de buren ook een opbouw geplaatst.

Lees verder >

21-09-2011

vleuten

Boerderij de Hoge Ham is afgelopen mei verkozen tot boerderij van het jaar 2011 in de provincie Utrecht. Op woensdag 21 september is de steen ingemetseld door de gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Lees verder >

 

Amsterdam

Op www .bestemmingsplannen .amsterdam .nl staan alle geldende bestemmingsplannen van Amsterdam.

 

augustus 2011

amsterdam

De verbouwing van de twee appartementen in de Jordaan is gestart.

Lees verder >